Machteld Lavell

Machteld-Lavell-Rouw.jpeg

Ik ben Machteld Lavell (1964), ik ben getrouwd met Hans en wij hebben drie kinderen. 

Na een opleiding tot dramadocent heb ik vele jaren gewerkt in het Wilhelmina kinderziekenhuis op verschillende afdelingen. Ik was werkzaam als pedagogisch medewerkster en was daardoor nauw betrokken bij de ondersteuning van het kind en zijn ouders in de zo kwetsbare periode van de ziekenhuisopname. Ik ben vele jaren als vrijwilligster betrokken geweest bij Stichting achter de regenboog alwaar ik telefonisch advies gaf aan mensen die vragen hebben rondom kinderen en rouw.

Ik heb de opleiding rouw en verliesbegeleiding bij het Land van Rouw gevolgd onder leiding van Riet Fiddelaers-Jaspers en Sabine Noten. Tevens volgde ik de therapeutische vervolgopleiding bij het land van rouw en ook de traumatraining bij Gwen Timmer. Ik merk dat er elke keer weer wat te leren is en dat ik mij dus blijf scholen op gebied van rouw in de breedste zin van het woord. In mijn praktijk in Bilthoven begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen met vragen over rouw en verlies. 
Tevens verzorg ik op diverse plaatsen lezingen, workshops en trainingen rond het thema rouw en verlies en de gevolgen van een ernstige ziekte in het gezin.

Nadat ikzelf kanker heb gehad en heb ervaren wat dit doet binnen het gezinssysteem ben ik dankbaar om mijn kennis hierover in te kunnen zetten. Ik pas dit toe in de begeleiding van gezinnen waar iemand ernstig ziek is en in trainingen voor professionals die hier in de praktijk mee te maken hebben.
Onderstaande video is een weergave waarin mijn dochters vertellen over het omgaan met een moeder met kanker.